About CEMEX DOO SPLIT HRVATSKA
CEMEX DOO SPLIT  HRVATSKA
CEMEX DOO SPLIT HRVATSKA
Available from 08:00 - 18:00 (CET)
Bosna i Hercegovina

Lider smo u proizvodnji građevinskih materijala i pružamo visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge kupcima i zajednicama u kojima smo prisutni. Želimo biti najučinkovitiji i najinovativniji proizvođač građevinskih materijala kako bismo zadovoljili potrebe svojih klijenata i stvorili vrijednost za svoje dionike. CEMEX Hrvatska najveći je hrvatski proizvođač prvoklasnog cementa i značajan sudionik na tržištu s jakim pozitivnim utjecajem na domaće gospodarstvo, snažno opredijeljen poslovanju na načelima održivog razvoja.

Osnovan 1906. u Meksiku, CEMEX je od malog lokalnog igrača, brojnim akvizicijama, postao uspješna globalna kompanija koja osigurava građevinske proizvode najviše kvalitete i pouzdanu uslugu kupcima i zajednicama u više od 50 zemalja svijeta. Tvrtka broji gotovo 44.000 zaposlenika.

 

Na hrvatsko tržište CEMEX je stigao 2005. godine preuzimanjem britanske RMC Grupe, a time i Dalmacijacementa, tvrtke sa stoljetnom tradicijom proizvodnje cementa. Službenom promjenom naziva u CEMEX Hrvatska, tvrtka 2008. godine ulazi u stopostotno vlasništvo CEMEX Investments Limiteda. Tom akvizicijom CEMEX postaje vodeći proizvođač cementa u regiji koja obuhvaća Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, kao i na brojnim drugim europskim tržištima.

 

CEMEX Hrvatska jedna je od najvećih hrvatskih tvrtki, ujedno i vodeći izvoznik, značajan poslodavac te odgovoran društveni partner koji svoje poslovanje temelji na principima održivog razvoja i poštivanja najviših etičkih načela.

 

Certifikati sustava upravljanja ISO 9001ISO 14001ISO 27001ISO 39001ISO 45001 i ISO 50001, Poslodavac Partner, zatim nagrade poput Zlatne kune, Zlatnog ključa, Dodira Dobrote, DOP-a za sve, Indeksa DOP-a i ostalih, čine samo mali dio brojnih priznanja koja je CEMEX Hrvatska kroz stoljetno poslovanje ostvarila zahvaljujući svojim kontinuiranim ulaganjima.


                Generalni sponzor