About PESTAN DOO BANJA LUKA BIH
PESTAN DOO BANJA LUKA BIH
PESTAN DOO BANJA LUKA BIH
Available from 08:00 - 18:00 (CET)
Bosna i Hercegovina

Privatna kompanija Peštan je lider na Balkanu u proizvodnji i distribuciji proizvoda i rešenja od polimera.

Kompanija je osnovana 1989. godine i bavila se proizvodnjom cevi za vodu od polietilena. Vremenom je uvodila nove materijale (polipropilen i PVC) i širila proizvodni program. Danas se u ponudi može naći preko 8500 proizvoda, podeljenih u četiri kategorije:

Proizvodni pogoni kompanije Peštan nalaze se u Aranđelovcu, u Srbiji. Godišnji prihod prelazi 145 miliona EUR koji se realizuje uz pomoć 1.200 zaposlenih.  Peštan ima direktno prisustvo, putem svojih ćerki firmi, u Bosni i Hercegovini, kao i u Rumuniji i kroz svoja predstavništva u Rusiji, Albaniji, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Peštan svoje operacije realizuje u više od 80 zemalja širom sveta putem globalne mreže agenata i distributera. Primarno izvozno orijentisana, kompanija  je prisutna na tržištu Evrope, Rusije, Bliskog Istoka, Severne Afrike, Latinske Amerike i Sjedinjenih Američkih Država.

Celokupna proizvodnja je prilagođena Evropskim standardima, o čemu govore međunarodni sertifikati za kvalitet proizvoda: IGH, Bulgarkontrola, INSTA-CERT-DANCERT, MPA, DVGW, ITC, EBETAM, EMI, GOST, ICC, IAMPO, KIWA, SKZ, SPSC, VUPS, VUSAPL, BENOR, BELNIIS, HESSEL, TZW, FRAUNHOFER, CSI, MIRTEC, sertifikati kvaliteta procesa ISO 9001ISO 14001ISO 45001ISO 50001, kao i sertifikat za zaštitu informacija ISO 27001.

Radi što većeg zadovoljenja potreba kupaca, kompanija kontinuirano uvodi inovacije i unapređuje kadrove i opremu. Od 2009. godine se u kompaniju uvodi sistem SAP ERP sa modulima MM, SD, PP, Fi I CO, a od 2012. godine su funkcionalnosti proširene i WMS-om. Uvođenje WCM i WMS sistema povećalo je efikasnost, doprinelo je raspoređivanju troškova i profesionalnom održavanju.

Rešenja koja Peštan poseduje u svom prodajnom portfoliju, posvećenost zaposlenih i konstantne inovacije doprinose sveobuhvatnom zadovoljstvu svojih klijenata. Sigurnost svojim dobavljačima i vernost kupcima garantuje se prestižnom ocenom kvaliteta finasijskog poslovanja AAA, dodeljen od strane Bisnode.


                Generalni sponzor