About Seed doo
Seed doo
Seed doo
Available from 08:00 - 18:00 (CET)
Bosna i Hercegovina

Na tržištu od 1996.

Domaća, građevinska kompanija Seed d.o.o. sa glavnim sjedištem u Sanskom Mostu prisutna je na bh tržištu od 1996. godine. Te davne ’96. godine dva prijatelja su se udružila sa idejom da pokrenu građevinsku firmu, čije ime nosi njihove inicijale, danas prepoznatljivo po stručnosti i kvaliteti poslovanja širom Bosne i Hercegovine.

Preduzeće SEED je u privatnom vlasništvu, a njen osnivač i vlasnik je Edin Hasanić. Početna ideja te osnovna djelatnost firme jeste trgovina građevinskim materijalima.

Adresa prve radne faze bila je u Vrhpolju kod Sanskog Mosta, da bi od 2002. godine stalna adresa postala na Bulevaru VII korpusa, Sanski Most, gdje se nalazi kako glavna trgovina sa širokim asortimanom iz sfere građevinskog materijala, tako i kancelarije firme. Sa velikim entuzijazmom, zdravom vizijom i jasnom misijom, od jednog zaposlenog pripremao se i izgradio put ka proširenju tima ali i usluga preduzeća. Danas Seed ponosno broji gotovo 50 uposlenika različitih profila sa tendencijom daljnjeg širenja i rasta. 2005. godine slijedi svečano otvorenje trgovačke radnje građevinskog materijala «Edo» u Kozarcu. 2007. kreće novi poslovni izazov u glavnom gradu BiH, u Sarajevu. Ponuda modernih rješenja gradnje, izrada stambenih objekata, Seed postaje prepoznatljiv po stručnosti, kvaliteti i komforu. 2015. Seed preuzima devastirani objekat u Sarajevu koji 2016. na 2017. godinu bilježi svečano otvaranje danas jednog od najatraktivnijih hotela u Sarajevu, smještenog u srcu Baščaršije, sa imenom rijeke koja je oduvijek tekla ka Vama, “Hotel Sana”.
Na vodećoj online platformi za putovanja Booking.com, u kategoriji hotela do 20 soba, po ocijenama gostiju, Hotel Sana je u 2021. godini dobio najbolje ocjene.

2019 godine pokreće projekat betonare u industrijskoj zoni na Šejkovači, u Sanskom Mostu. U istoj godini Seed preuzima Kamenolom Pobrić u Ponjiru - Ključu, započinje radove na zgradi u centru Sanskog Mosta, na atraktivnoj lokaciji u Prijedorskoj ulici i preuzima rukovođenje firme Tapetar u Sarajevu.

U vrijeme pandemije glavni fokus postaje pomenuti stambeni objekat u Sanskom Mostu i radovi vezani za isti, a u proljeće 2021. su završeni radovi na zgradi, koja danas pruža apsolutno sve što nude moderni trendovi stanovanja, od načina i kvalitete izrade, ugrađenih materijala, pa do pomno promišljenog i iskorištenog prostora. Za sve dodatne informacije na ovu temu, slobodno nas kontaktirajte direktno: +387 63 799-154, mail: seedsm@hotmail.com

Uloženo je dosta vremena, truda, znanja, kapitala i energije u razvoj preduzeća i njegove svestrane djelatnosti. Veliki izazovi su urodili plodom, Seed je danas jedan od izuzetnih, pouzdanih partnera, ponajviše pri izradnji i uređenju stambenih prostora, ali i pri savjetovanju i kupovini adekvatnih materijala po pristupačnim cijenama.

Bio je ovo kratak pregled Seed historije. Pozivamo Vas da budućnost pišete s nama.


                Generalni sponzor