About TOZA MARKOVIC DOO KIKINDA SRBIJA
TOZA MARKOVIC DOO KIKINDA SRBIJA
TOZA MARKOVIC DOO KIKINDA SRBIJA
Available from 08:00 - 18:00 (CET)
Bosna i Hercegovina

PREKO 155 GODINA ISKUSTVA, TRADICIJE I KVALITETA

Kikinda se nalazi na severu Srbije; na tromeđi srpskog, rumunskog i mađarskog dela Banata. Grad ima 37.676 stanovnika. Sa još devet naseljenih mesta – sela; Opština Kikinda broji blizu 59.329 žitelja. Razvijena poljoprivreda, industrija građevinskog materijala, metalska i hemijska industrija čine Kikindu značajnim privrednim, trgovačkim i turističkim regionom. Ona je centar i sedište Severobanatskog okruga.

TOZA MARKOVIĆ IDEMO DALJE Kompanija “Toza Marković” iz Kikinde je najstarija i najveća ciglarska kompanija u Srbiji, osnovana daleke 1866. godine. Veliko iskustvo, postojan i vrhunski kvalitet, jasna vizija i strategija razvoja, doveli su “Tozu Marković” na vrh ciglarske industrije u regionu. Naša kompanija je sinonim za uspeh, a njeno ime je jedno od najpoznatijih srpskih robnih marki. Razvila je sopstveni brend, sa krovnim pokrivačem, crepom kao najpoznatijom robnom markom još od 1900. godine. Pored toga, od 1972. godine proizvodi keramičke zidne i podne pločice. Proizvodni program kompanije je podeljen na dve osnovne grupe: finu keramiku (podne, zidne pločice i dekorativna keramika) i grubu keramiku (crep, blokovska roba i upotrebna keramika). Glavni pojedinačni proizvod “Toze Marković” je crep, pre svega zahvaljujući vekovnom iskustvu u izradi ovog neizostavnog zaštitnog dela kuće.

Najvažnija stavka našeg proizvodnog programa je kvalitet završnog proizvoda. Za njega su odgovorni, pored iskustva, visokoobučeni kadrovi, vrhunska sirovina – čuvena kikindska glina, najsavremenija tehnologija i oprema, korišćenje ekoloških materijala i vođenje računa o prirodi. 

Pored kvaliteta, za opstanak i pobedu na domaćem i inostranom tržištu, neophodan je i kvantitet. Industrijski kompleks “Toza Marković” se prostire na 220 hektara, a proizvodni kapaciteti su impresivni.

Pored toga što ulaže u razvoj kompanije, “Toza Marković” ulaže i u svoj grad, Kikindu.

Brojna učešća u društvenim programima i humanitarnim akcijama, kao i sponzorstva različitih sportskih, kulturnih i naučnih manifestacija, daju još jednu dimenziju našoj kompaniji. Sa velikim iskustvom i vrhunskim kvalitetom, uz neprekidan razvoj i moto : “Idemo dalje - mi trajemo!”, ne brinemo za uspeh u budućnosti. I tako već 3 veka…

Toza Marković doo Kikinda


                Generalni sponzor